Monday, October 3, 2011

OH ~ SHOCK : AKIBAT SUKA SANGAT MESIN PERMAINAN PATUNG


SYDNEY - Seorang kanak-kanak yang berasal dari Australia telah diselamatkan oleh pihak bomba setelah masuk ke dalam sebuah mesin permainan anak patung.

Tyler Bussier berusia tiga tahun sebelumnya berusaha mengambil sebuah anak patung di dalam mesin itu.

Ketika ibunya Catherine Bussier sedang terlalu sibuk berbelanja. Entah bagaimana kanak-kanak itu akhirnya boleh termasuk ke dalam mesin permainan.

"Tyler sebelum itu bertanya, 'Ibu, bolehkah saya memiliki anak patung itu?'. Saya mengatakan bahawa saya tidak memiliki duit syiling," cerita si ibu.

Ketika Catherine masuk ke dalam kedai, dia baru menyedari anak lelakinya sudah tidak ada di sampingnya. Ketika itu dia terlihat Tyler berusaha untuk masuk ke dalam mesin tersebut, Catherine berusaha menarik kakinya namun tubuh kecil kanak-kanak tersebut sudah masuk dan terjatuh di dalam.

"Dia tidak terlihat bersedih saat itu malah bahagia berada di lautan anak patung. Saya hanya terpikir adakah dia bisa bernafas di dalam sana," kata Catherine.

Petugas bomba pun akhirnya dipanggil untuk membantu mengeluarkan Tyler dan mereka terpaksa membuatkan "pintu kecemasan" agar kanak-kanak tersebut boleh ke luar.

"Kini dia sudah memiliki anak patung itu," kata Catherine penuh kelegaan.

OH ~ SERIUS : HABISKAN RM4500 UNTUK FARMVILLE (FB)United Kingdom - Bagi anda para penggemar permainan game online di Facebook mungkin mengetahui tentang permainan FarmVille. Permainan virtual yang mengharuskan pemainnya mengembangkan ladang yang dimilikinya.


Permainan ini memberikan syiling emas virtual pada pemain baru untuk mengembangkan ladangnya tapi bagi mereka yang ingin cepat mengembangkan ladangnya boleh membeli syiling emas virtual dengan menggunakan wang sebenarnya dan yang pasti dibeli menggunakan kad kredit.
Seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun itu menghabiskan kira-kira GBP900  atau kira-kira RM4500 untuk mengembangkan kawasan pertaniannya di permainan virtual itu. DIa menghabiskan GBP625 dengan menggunakan kad kredit milik ibunya serta GBP288 menggunakan duit tabung peribadinya.


Ibunya pun menghubungi HSBC bank yang telah mengeluarkan kad kreditnya bagi melaporkan kejadian itu. Tapi sayangnya pihak bank hanya akan mengembalikan wang itu apabila si ibu melaporkan kejadian itu kepada pihak polis dan membawa bukti laporan.


Kanak-kanak itu pun terlihat sangat seronok setelah mengetahui jumlah yang telah ia keluarkan dan dia nampaknya seperti tahu apa yang telah dia lakukan.


"Ketika saya bertanya kenapa dia melakukan hal itu, dia hanya berkata, mereka memberikan barang bagus yang dia inginkan," cerita ibu kanak-kanak itu seperti diberitakan oleh web.orange.co.uk.


Dia tidak menyalahkan pihak Facebook, Zynga yang menjadi pencipta permainan tersebut atau HSBC atas kejadian itu.


Tapi dia mengatakan, "Saya rasa mereka harus bertanggungjawab dalam menjalankan perniagaan ini serta harus menggunakan sistem agar kejadian seperti ini tidak berulang lagi," katanya.

OH ~ SERIUS : PERMAINAN GADIS2 RUSIA DI MASA LAPANG
Remaja-remaja di Rusia sekarang memiliki permainan baru, sebuah permainan yang menguji keberanian menentang kelajuan kereta api.
Permainan ini harus dilakukan dengan cepat, kerana apabila si penentang terlalu cepat muncul dan dilihat oleh pemandu keretapi, keretapi tersebut akan berhenti mengejut secara serta merta dan pemain dikira gagal. Jadi penentang akan bersembunyi terlebih dahulu dan berlari beberapa saat sebelum kereta api itu datang dekat dengan lokasi pemain bersembunyi lalu mengambil posisi tidur atau menerap sehingga kereta api akan tetap berjalan seperti biasa. Tepat hanya beberapa inci di atas badan dan kepala!. Wow!, jangan tidak percaya. Permainan menentang kelajuan keretapi ini juga dilakukan oleh gadis-gadis!!


AMARAN : JANGAN MENIRU AKSI BERBAHAYA INI DI RUMAH. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...