Friday, November 4, 2011

OH~LAWAK : CARA TERBAIK MENGHINDARI PASSWORD DI HACKANTARA CARA2 TERBAIK BAGI MENGHINDARI ORANG LAIN MENCURI PASSWORD ANDA IALAH...................
1 : STYLE TAHAN PANAS ASALKAN SELAMAT2.STYLE KEPALA PENING DAN BERKUTU


3.STYLE YG TERBUKA ....HAMPIR 1% TERBUKA
4.STYLE MEMANG DAH HAFAL KEDUDUKAN KEYPAD KEYBOARD


JADI ANDA BERADA PADA KEDUDUKAN YG MANE??

OH~{SERIUS} : Himpunan wanita wanita yang mati shahid

AS-SYAHIDAH, SYURGALAH MEREKA!
AS-SYAHIDAH WAFA' BINTI IDRIS
(Syahid pada 27 Jan 2002)Menemui syahid pada 27 Januari 2002 (sesetengah mengatakan pada 29 Januari 2002) ketika berusia 28 tahun (sesetengah mengatakan 26 tahun). Beliau melakukan amaliyyah istisyhadiyyah dengan meletupkan dirinya di tengah-tengah bandar al-Quds (Baitul Maqdis) menyebabkan beberapa orang Yahudi terkorban dan 150 orang cedera. Beliau merupakan wanita pertama yang melakukan serangan itu. Beberapa hari kemudian, ulama'-ulama' di Universiti Al-Azhar, Kaherah, mengisytiharkan bahawa kematian Wafa' adalah SYAHID. 
AS-SYAHIDAH DAREEN ABU AYSHEH
(Syahid pada 27 Feb 2002)

Menemui syahid pada 27 Februari 2002 iaitu ketika beliau berusia 21 tahun. Kata-kata Dareen yang disiarkan oleh media Arab ANN : "Aku ingin menjadi wanita kedua selepas Wafa' untuk melakukan operasi syahid dan untuk membalas dendam darah yang syahid dan pengotoran kesucian Masjid Al-Aqsa." Hasil amaliyyah istisyhadiyyah beliau menyebabkan 4 orang tentera Israel terbunuh. Muslimat yang berjiwa mujahidah seharusnya ditiupkan semangat roh jihad dalam diri mereka, bukan dilemparkan dengan kata-kata mahupun pandangan yang melemahkan hati mereka untuk meneruskan perjuangan. Teruskan perjuangan ayyuhal mujaahidah..!

AS-SYAHIDAH AYAT MUHAMMAD AKHRAS
(Syahid pada 29 Mac 2002)

Menemui syahid pada 29 Mac 2002 iaitu ketika berusia 16 tahun (sesetengah pendapat mengatakan 18 tahun). Beliau telah mengejutkan dunia kerana beliau melakukan amaliyyah istisyhadiyyah dalam usia yang terlalu muda dan juga merupakan seorang wanita. Sasaran operasi syahid beliau ialah warga Israel di sebuah pasaraya yang bertempat di Kyriat Hayovel, Jerusalem. Hasilnya, beliau menyebabkan 2 orang Yahudi terbunuh dan 28 cedera. As-Syahidah Ayat merupakan seorang pelajar Sekolah Menengah Bait Laham yang sangat cerdas dan bijak. Beliau bercita-cita untuk menjadi seorang wartawan kerana ingin menghebahkan kepada dunia tentang kezaliman Yahudi Laknatullah ke atas bangsanya. Kata beliau : "Apa nikmatnya hidup di dunia ketika kematian sentiasa mengintai kita. Mana yang lebih indah, mati dalam ketidakberdayaan dan kehinaan atau gugr di medan syahid." 


AS-SYAHIDAH ANDALEEB TAKAFKA
(Syahid pada 12 April 2002)
Menemui syahid ketika berusia 20 tahun. As-Syahidah Andaleeb melakukan amaliyyah istisyhadiyyah pada 12 April 2002. Hasil tekad beliau menyerang bas Israel telah menyebabkan 6 orang Yahudi terbunuh dan 104 cedera. Sebelum melakukan operasi syahid, beliau berkata : "When you want to carry out such an attack, whether you are a man or a woman, you dont think about the explosive belt or about your body being ripped into pieces. We are suffering. We are dying while we are still alive." Andaleeb meletakkan ikatan bom di pinggangnya di dalam sebuah bas yang dipenuhi warga Yahudi.


AS-SYAHIDAH HIBA AL-DARAGHMA
(Syahid pada 19 Mei 2003)


Menemui syahid pada usia 19 tahun. As-Syahidah Hiba melakukan amaliyyah istisyhadiyyah di bahagian luar Amakim Shopping Mall, Afula Utara Israel. Hasilnya 3 orang Yahudi terbunuh dan 93 cedera. Hiba melakukan operasi syahid melalui Brigade Al-Quds iaitu sayap ketenteraan Harakah Jihad Islami, Palestin. Hiba adalah seorang muslimah yang tidak pernah berbicara dengan mana-mana lelaki (kecuali ahli keluarganya) dan menghindarkan diri untuk minum kopi atau teh di kaferia Al-Quds Open University. Semua temannya adalah pelajar perempuan. Sepupu beliau, Murad (lelaki) tidak pernah melihat wajah beliau. Murad (20 tahun) berkata : "saya tidak pernah melihat wajah Hiba, saya tidak pernah berbicara dengannya, saya tidak pernah berpimpin tangan dengannya. Pertama kali di dunia ini saya melihat wajahnya adalah pada Islamic Jihad Poster yang dibuat setelah beliau mati".


AS-SYAHIDAH HANADI TAISEER JARADAT
(Syahid pada 4 Okt 2003)


Hanadi Tayseer Abdul Malek Jaradat dilahirkan pada 22 Sept 1975 dan meninggal dunia pada 4 Oktober 2003. Beliau berasal dari Jenin, Palestin. Beliau melakukan operasi jihad pada 4 Oktober 2003 di restoren Maxim, Bandar Haifa, Israel. Hasil operasi yang dilakukan oleh Hanadi berjaya membunuh 21 orang Yahudi dan mencederakan 50 yang lain. Hanadi merupakan muslimah kedua yang berjaya direkrut oleh Harakah Jihad Islami, Palestin untuk melakukan Amaliyyah ini. Sebelum operasi tersebut, Hanadi begitu teruji dengan kematian tunangnya, adiknya (Fadi, 25 tahun) dan sepupunya, Salah, 34 tahun yang dibunuh oleh Angkatan Pertahanan Israel dalam satu serbuan di Jenin pada Jun 2003. Hanadi melakukan operasi syahid melalui Brigades Al-Quds. Menurut keluarganya, Hanadi tidak memaklumkan kepada sesiapapun kemana dia pergi pada hari itu dan mereka mengganggap beliau ke pejabat undang-undang tempat dia bekerja. Operasi beliau dipermudahkan Allah. Dengan tubuhnya yang dipasang bom, beliau dengan mudah melintasi pengawal keselamatan di restoran tersebut tanpa diragui sedikitpun oleh mereka.
AS-SYAHIDAH REEM SOLEH AR-RIYASHI
(Syahid pada 14 Januari 2004)


Beliau berumur 22 tahun dan berasal dari Daerah Zaitun, Bandar Ghazzah. Beliau merupakan seorang mahasiswi dalam jurusan sains. Beliau melakukan operasi syahidnya di pos tentera di Erez, yang terletak antara Israel dan Jalur Ghazzah. Hasilnya, 4 tentera Yahudi terbunuh dan lebih 10 cedera. Katanya : "Demi Allah, kalian boleh sahaja meremukkan tulang-belulangku, memotong-motong tubuhku serta mampu mencincang-cincangnya. Tetapi kalian tidak akan pernah boleh mengubah agamaku dan mengubah panji perjuanganku. Ingatlah setiap butir bicaraku." Beliau selalu mengingatkan dirinya dengan kata-kata : "Wahai diri..! jadilah kamu sebagai penentang Zionis yang memiliki rasa dengki sebagai musuh agamamu. Jadikanlah setiap titis darahmu sebagai pengantar dirimu menuju syurga yang kekal abadi." Reem melakukan operasi syahid melalui Brigades Al-Syahid Izzuddin Al-Qassam iaitu sayap ketenteraan HAMAS. Reem adalah seorang ibu muda yang telah mempunyai 2 orang anak. Anaknya yang pertama, Dhuha, kurang dari 3 tahun dan Muhammad, 1 tahun setengah, hasil perkahwinannya dengan Ziyad 'Awwad, 27 tahun. Setiap yang mengenali Reem, mereka pasti berkata, "Reem seorang yang luar biasa beraninya". Reem adalah seorang isteri yang taat pada suaminya dan memiliki komitmen yang tinggi. Beliau memohon izin daripada suaminya terlebih dahulu untuk melakukan operasi. Izin adalah syarat utama yang diletakkan oleh Brigade As-Syahid Izzuddin Al-Qassam sebelum seseorang melakukan operasi. Suaminya telah meyambut baik hasrat Reem. Bahkan, Ziyadlah yang menghantar isterinya ke pos perbatasan militer Israel di Erez. Pos tersebut merupakan pos pemeriksaan ribuan pekerja Palestin yang hendak melintasi perbatasan menuju wilayah yang diduduki Israel sejak 1948. Ziyad sempat berhenti sejenak berhampiran pos pemeriksaan untuk memastikan bunyi ledakan bom yang akan diledakkan oleh isterinya.Beliau merasa tenang saat mendengar bunyi ledakan itu. Jasad Reem hancur berkeping-keping bersama ledakan bom yang diikat di tubuhnya.


AS-SYAHIDAH ZAINAB ABU SALEM
(Syahid pada 22 Sept 2004)

Beliau merupaka pelajar yang berumur 18 tahun. 2 polis Israel dan 17 lagi cedera apabila beliau melakukan Amaliyyah di sempadan Israel, Jerusalem. Zainab menjadi wanita kelapan dalam melakukan operasi syahid ini sebagai usaha untuk membebaskan Palestin. Ketika itu, perkampungannya mula dimasuki penjajah Israel. Mereka sekeluarga akhirnya meninggalkan kampung menuju kem pelarian Askar di West Bank berhampiran Kota Nablus kerana beranggapan kediaman mereka akan diroboh oleh Israel dengan jentolak. Menurut adik Zainab, Thariq, 12 tahun, : "Saya tidak tahu dimana dia. Dia tiada di rumah.". Keluarganya juga mengaku tidak mengetahui perancangannya itu. Saat itu, bapa Zainab, Ali, yang baru sahaja keluar dari hospital kerana baru sembuh dari pembedahan membuka saluran darah yang tersumbat, jatuh dan dibawa ke hospital setelah mendengar tentang kematian anak perempuannya. Ibunya juga turut pengsan dan di bawa ke klinik. Menurut saudara Zainab pula, beliau mengakui bahawa As-Syahidah Zainab baru sahaja lulus dari Sekolah Menengah dan terpilih untuk ke universiti yang diidamkannya. Bapa saudaranya, Mustafa Shinawi, 55 tahun, ketika memberi komen tentang Zainab, beliau berkata, "Penindasan ada di mana-mana. Setiap orang Palestin mempunyai cara masing-masing untuk menyatakan bantahan terhadap Israel."


AS-SYAHIDAH MERFAT MAS'UD
(Syahid pada 6 Nov 2006)


Beliau merupakan seorang mahasiswi di Islamic University of Gaza yang berumur 18 tahun dan berasal dari Beit Hanoun. Sasaran operasinya adalah tentera Israel yang ketika itu sedang menggeledah rumah rakyat Palestin. Dua hari setelah tentera Israel menembak sekumpulan ibu-ibu Palestin yang ingin menuju ke Masjid Beit Hanoun yang mengorbankan 2 orang ibu, Mirfat nekad untuk melakukan pembalasan. Dengan mengikat bahan peledak dipinggangnya, Merfat menuju ke sebuah pos pemeriksaan tentera Israel dan meledakkan bom tersebut sehingga berjaya membunuh seorang tentera Israel dan mencederakan beberapa yang lain. Merfat melakukan operasi syahid melalui Brigades Al-Quds. Rakaman video ucapan beliau disiarkan oleh Jihad Islami selepas kejadian. Merfat menjadi muslimah ke-9 melakukan operasi syahid ini. Pada hari kejadian, Merfat Mas'ud sedang berpuasa. "Petang Isnin itu, aku siapkan makanan untuk berbuka puasa sambil menunggu kepulangannya dari kampus. Tapi, ternyata dia ingin berbuka puasa di Syurga..." demikian potongan kalimah luar biasa yang keluar dari seorang ibu kepada gadis Beit Hanoun. Namanya menjadi buah mulut rakyat Palestin dan penduduk dunia yang mengikuti perjuangan Muslim Beit Hanoun ketika Beit Hanoun di bom oleh tentera Israel. Di dalam wasiat beliau, beliau menyeru bangsanya untuk tetap berjuang. "Wahai bangsaku yang sentiasa berada di dalam keadaan berjaga-jaga, tetaplah di atas jalan ini. Jalan perjuangan. Peliharalah janjimu sebagai darah para syuhada'. Hari ini, aku keluar melakukan operasi untuk membalas semua yang pernah dilakukan penjajah Zionis Israel, agar jasad-jasad kita menjadi api yang membakar habis penjajah yang bengis!"


AS-SYAHIDAH FATIMAH UMAR MAHMUD AN-NAJAR (UMMU MUHAMMAD)
(Syahid pada 23 Nov 2006)


Beliau berumur 57 tahun dan berasal dari Bandar Jabalya. Beliau adalah ibu kepada 9 orang anak dan nenek kepada 41 orang cucu. Beliau juga dikenali oleh masyarakat dengan panggilan Ummu Muhammad, seorang wanita tua yang sentiasa berada di barisan hadapan dalam demostrasi-demostrasi dihadapan tentera Israel bersama muslimah Palestin. Melihat nasib bangsanya yang ditindas, Ummu Muhammad berikrar untuk mengorbankan dirinya demi kemerdekaan Palestin. As-Syahidah Fatimah dikenali sebagai wanita yang sanggup mengetuai muslimah-muslimah Palestin yang lain, membentuk pasukan perisai manusia bagi menyelamatkan beberapa Muslimin Palestin yang terperangkap di dalam masjid Beit Hanoun. Mereka tidak boleh keluar kerana diserang oleh peluru-peluru tentera Israel yang mengepung mereka pada 3 November 2006. Kezaliman yang menimpa umat Islam Palestin mengundang Fatimah untuk melakukan operasi syahid pada tanggal 23 November 2006. Hasilnya, 5 orang tentera Israel cedera. Beliau kini dikenang sebagai ibu dan nenek berusia 57 tahun yang sangat tinggi pengorbanannya kepada Palestin yang berjaya dilatih HAMAS selepas Reem Soleh Ar-Riyashi.


sumber 

OH~{SHOCK} : KEMIK DILANGGAR KEPALA

Inilah padahnya kalau tak sabar-sabar nak mengejar sesuatu. Sekali terjatuh, apa pun tak dapat..malu lagi ada la . .haha

OH~{SHOCK} : MATI KETIKA PERTAMA KALI BERCIUM

PAKEJ A - Banner 550x60 (Full/Booking Now !) / 70K Pengunjung Sehari - RM120/MonthJemma Benjamin ini merupakan warga negara England. Dia meninggal dunia beberapa saat setelah bercium dengan kekasihnya untuk pertama kali.

Jemma yang berumur 18 tahun berciuman dengan kekasihnya yang juga teman kuliah Daniel Ross, 21 tahun, di rumah Daniel setelah pergi keluar bersama.
Dari hasil diperiksa Jemma meninggal kerana kelainan keadaan jantung yang biasa dikenal sebagai SADS - Sudden Arrhythmic Death syndrome - yang setiap tahunnya membunuh 500 orang di England.

Daniel yang baru 3 bulan mengenal Jemma, berusaha seboleh mungkin untuk menyelamatkannya sebelum paramedik datang. Daniel mengatakan bahawa dia dan Jemma baru saja pergi ke bar untuk mencari makanan dan minuman namun harus kembali kerumah kerna kad kreditnya tertinggal, setelah sampai dirumah dia dan Jemma berciuman di lorong pintu depan kemudian kedapur dan kembali ke ruang tamu dan duduk disofa, namun tiba-tiba kelopak mata Jemma mulai terkulai dan mulutnya berbuih. Daniel kemudian menelofon 999 dan melakukan CPR yang diajar melalui telefon, namun jemma tidak dapat diselamatkan.

sumber: http://www.dailymail.co.uk/health/ar...condition.html

OH~{SERIUS} : MOMENT TIME AT MACCA

Panggilan Haji Telah Tiba Lagi

Sempena hari jumaat yang mulia ini marilah kita lihat keadaan Kota Makkah ketika musim haji. Anda semua dah pasang niat? Kalau belum takpe.

Laporan asal Ib

OH~{COOL} : APABILA KUCING TIDAK MAHU MANDI..

Cute Neko Siak!

HAHAHA... comel gileeeeeeeeeeeeeeeeeeee!OH~{SHOCK} : LAIN YG MINTA LAIN YG KELUAR
MADRID - Seorang lelaki terkejut saat dirinya hendak mengeluarkan wang di mesin ATM. Bukan kerana jumlah wang yang membuatnya terkejut, melainkan dikejutkan oleh kehadiran seekor ular yang keluar dari mesin ATM.

Kejadian ini bermula saat pagi hari, lelaki tersebut singgah untuk mengambil wang di mesin ATM milik Bank Caja Madrid di Llodio, Alava, Sepanyol.

Setelah menetapkan jumlah yang diambil, dirinya menekan tombol-tombol sesuai dengan nominal wang yang akan diambil. Tiba-tiba saja seekor ular keluar dari tempat keluarnya wang dari mesin ATM tersebut. Demikian diberitakan Euro Weekly News, Khamis (3/11/2011).

Lelaki separuh baya itu terkejut bukan kepalang. Untungnya, dia berhasil mengambil wangnya, meskipun ular itu cuba menyerang. Kemudian dia melaporkan kejadian itu kepada pihak polis.

Dengan bantuan dari manager bank, polis pon berhasil menangkap ular berbisa itu. Ular berbahaya itu terperangkap di tempat penyimpanan wang ATM.

Polisi tidak menutup kemungkinan bahAwa seseorang mungkin sengaja meletakkan ular itu, hanya untuk melawak. Tetapi, melihat lingkungan sekitar, mungkin juga ular tersebut memang tersesat.
(faj)

http://international.okezone.com/

OH~ {SHOCK} : TERSILAP MENCURI DI RUMAH BEKAS JUARA TINJU (padan muke..)

OXFORD - Seorang perompak dibelasah seorang warga emas sehingga lembik setelah memecah masuk rumah seorang lelaki tanpa menyedari mangsa ialah bekas juara tinju.

Warga emas berusia 72 tahun itu, Frank Corti masih tangkas dan terus menerkam perompak tersebut, Gregory McCalium (gambar kecil) apabila melihat lelaki tersebut menceroboh kediamannya di sini.

Tanpa berlengah, Corti melepaskan dua tumbukan padu ke muka penceroboh berkenaan.
Tumbukan tangan kanan Corti amat kuat menyebabkan McCalium yang mengacukan pisau terhadap warga emas itu rebah dengan kesan lebam seperti dilanggar kereta.
"Saya tidak teragak-agak melakukannya (mempertahankan diri) sekali lagi jika keadaan memaksa," kata Corti.

Dia yang merupakan seorang pesara kemudian mengikat lelaki itu sebelum menghubungi polis.
McCalium dijatuhi hukuman penjara selama empat setengah tahun.

OH~SHOCK {18SX} : PELAJAR KANTOI LAKUKAN AKTIVITI HARAM DILUAR
Aktiviti luar sekolah yang semakin menjadi-jadi di negara komunis sekarang ni…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...