Wednesday, November 9, 2011

OH~{SHOCK} : MATI DAN HIDUP SEMULA SELEPAS DIDUKUNG 2 JAM
SYDNEY - Seorang bayi lelaki pramatang yang telah disahkan meninggal dunia di Australia hidup kembali selepas dia dipeluk oleh ibunya selama dua jam.

Dalam kejadian itu yang disifatkan sebagai keajaiban Tuhan, doktor-doktor memberitahu, bayi berkenaan yang diberi nama Jamie Ogg, tidak berpeluang untuk hidup setelah dia dilahirkan pada minggu ke-27 dengan berat badannya hanya 600 gram di sebuah hospital di sini.

Bagaimanapun, kembar Jamie iaitu Emily berjaya diselamatkan selepas dia diberikan bantuan pernafasan selama 20 minit. Doktor kemudian menyerahkan Jamie yang disahkan telah meninggal dunia kepada ibunya Kate dan pasangannya David untuk penghormatan terakhir.

Sedih dan sukar menerima hakikat bahawa anaknya telah mati, Kate meletakkan Jamie di atas dadanya dan mengusap-usap anakya sambil menceritakan mengenai apa yang mereka ingin lakukan bersama jika dia dapat membesar bersama adik kembarnya, Emily.
Selepas dua jam dipeluk, tubuh Jamie kembali hangat dan dia mula menunjukkan tanda-tanda bernafas.

Kate kemudian memberikannya susu dengan menggunakan jari.
"Saya berasa sangat sedih apabila doktor memberitahu dia tidak dapat diselamatkan. Tanpa berfikir panjang saya terus memeluknya. Dia kemudian mula bernafas dan membuka mata. Sungguh ajaib," kata Kate.

Seorang doktor yang dipanggil untuk memeriksa Jamie mengesahkan bahawa bayi itu hidup, tetapi tidak dapat menerangkan bagaimana fenomena itu berlaku.

OH~{FAKTA} : SELALU BERLAKU


PEHHH...BUDAK LAKI TU MEMANG LELAKI...HAHAHA FHM2 JE LA..

OH~{COOL} : GILE KENTANG KERETA POLIS KAT ITALI

italian lambo police


Murah je kete tu....

OH~FAKTA : TAK PERNAH DENGAR NEGARA MALAYSIA (SOMALIA)

ADMIN F2JL : MALAYSIA sebentar tadi baru je menang dlm perlawann bola sepak dengan thailand 2-1.....ok bangga..

Pastu aq check2 jap kat blog terjumpa berita nih..ingat lagi x sal kematian jurukamera bernama yg ditembak mati aritu?...ha..SOMALIA punya penembak merapu aritu x pernah DENGAR NAMA MALAYSIA di dunia nih....

HAAAA???....x PERNAH DENGAR??...ABIS TUH KEMAIN LAGI KITA DI GAHKAN BAHAWA MALAYSIA SUDAH MENJADI ANTARA NEGARA PALING TERNAMA DI MATA DUNIA...HA..NIH RASA DAH CAM KNE TIPU..----------------------------------------------------------------------------------Kerajaan Somalia hari ini mengeluarkan laporan lengkap mengenai kematian jurugambar warga Malaysia, Noramfaizul Mohd Nor yang diserang hendap.
Antara yang berada dalam laporan tersebut ialah kekeliruan kumpulan-kumpulan pejuang membezakan bendera Malaysia dengan Amerika Syarikat.
“Kumpulan-kumpulan pejuang di Somalia tidak pernah dengar nama Malaysia. Dan sentimen anti Amerika (Syarikat), sangat tinggi di sini. Kami (kerajaan Somalia) sudah mengeluarkan garis panduan dan amaran mengenai sentimen anti Amerika Syarikat.
Tetapi pihak Malaysia berkeras mahu mempamerkan bendera Malaysia kerana misi ini adalah misi publisiti politik negara mereka.” Jelas jurucakap kerajaan Somalia.

----------------------------------------------------------------------------------

OH~{SERIUS} : JIN DIBAWA KE MAHKAMAH

Merasa terganggu oleh kerenah jin yang menghuni rumah mereka, sebuah keluarga di Arab Saudi mendakwa jin ke mahkamah. Jin dituduh telah mengancam kehidupan mereka dengan sering membaling batu ke arah ahli keluarga dan mencuri telefon bimbit milik keluarga itu.

Seperti dilaporkan oleh media tempatan Al Watan, keluarga yang sudah menghuni rumah itu selama 15 tahun di Kota Madinah, akhirnya pindah setelah menyedari bahawa ada jin di rumah tersebut.

Ketua keluarga yang tidak mahu disebutkan namanya ini mengatakan pada awalnya mereka mula mendengar suara-suara aneh yang tidak terlalu dianggap serius. Namun lama kelamaan semakin banyak perkara aneh terjadi dan anak-anak mereka mula ketakutan ketika si jin membaling batu. Jin wanita dan jin lelaki malah bercakap dan meminta keluarga ini untuk pergi dari rumah tersebut.

Kes ini sedang dibicarakan di mahkamah tempatan yang sehingga kini masih mengesahkan kebenaran tuduhan tersebut.

Entah bagaimana cara mereka melakukan pengesahan dan bagaimana nantinya mengadili jin yang jadi terdakwa.Memang x tau la camner nak hukumkan jin nih...suh masuk islam kot..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...