Friday, September 16, 2011

OH ! ISU PANAS : Akta ISA dihapuskan !


Thursday, September 15, 2011
Kemaskini ;


27. Dalam konteks ini juga, selain memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960, Kerajaan juga akan memansuhkan Akta Buang Negeri 1959 di samping mengkaji semula beberapa undang-undang lain bagi memastikan ia memenuhi kehendak semasa. Sehubungan dengan itu lagi, kita tidak akan teragak-agak untuk meminda atau memansuhkan undang-undang yang tidak lagi relevan.

28. Kajian semula komprehensif ini akan melibatkan Akta Kediaman Terhad 1933 dan Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 di mana prinsip pembaharuan tahunan akan dihapuskan dan digantikan dengan pengeluaran lesen sehingga dibatalkan. Kerajaan juga akan mengkaji semula seksyen 27 Akta Polis 1967 dengan mengambil kira peruntukan Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan tentang kebebasan berhimpun dengan prinsip menentang sekeras-kerasnya demonstrasi jalanan. Namun, kebenaran berhimpun diberi selaras dengan kaedah-kaedah yang akan ditetapkan kelak disamping mengambilkira norma-norma di peringkat antarabangsa.
-mkini-


Najib umumkan penghapusan akta isa tadi ketika dia bagi ucapan khas yang disiarkan secara langsung di semua saluran tv sebentar tadi. Aku tak dengar kata2 dia cuma aku dapat info neh menerusi astro awani. Akta ISA akan hapus dan digantikan dengan dua akta khas.  
Dua akta khas neh aku masih tak faham lagi fungsi dia macam mana. Tengah dengar penjelasan dari awani neh. Hopefully akta2 baru neh bukan larh akta yang seakan2 ISA. Kalau ya maka takde beza larh antara akta isa dengan akta baru yer tak? So hapus tak hapus masih sama je. Tapi masih terlalu awal nak buat apa2 konklusi disini. Aku nak cari rakaman ucapan najib pasal neh dulu. Kalau ada aku share sini nanti.

Tapi kalau benar akta isa neh hapus terus ini bererti kita memperolehi kemenangan.. 
yahooo00OOOoooo.
boleh larh makin open menulis di blog kelak..

Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2011/09/akta-
 isa-hapus.html#ixzz1Y6JBjESDOH ! COOL : CLOCK THE GREAT

Seandainya kita beli jam loceng, kalau sekali tekan je dah boleh mati maknanya peratusan untuk kita sambung tidur balik adalah begitu tinggi.

Sebab hanya orang yang susah bangun tidur sahaja beli jam loceng.. Kalau tengok orang tua-tua punya petua, sebelum bantal, niat nak bangun pukul berapa dan tepuk bantal. Itu kalau memang kuat semangat la. Tapi kalau dah dasar pantang selimut dan bantal peluk atas badan memang tak bangunnye.

Jadi, terdapat beberapa rekaan jam loceng yang mampu membuatkan anda sakit hati. Sakit hati kerana.. kesukaran untuk memadamkannya apabila dia sudah mula berbunyi.. Jom tengok..

 Jam ini dinamakan Simon Says. Kerana anda perlu mengikut aturan warna yang telah di tentukan oleh jam. Selagi tidak mendapat kombinasi yang bertepatan!!, jam ini tidak akan berhenti berbunyi
Ini pula jam loceng Jack Bauer dalam siri 24.. Di mana anda kena meneka aturan yang telah ditetapkan sebelum ianya akan mengeluarkan bunyi lagi bingit dan memekakkan

Jam seterusnya pula ialah jam penyelesaian masalah matematik. Selagi tak dapat jawapan yang tepat selagi itu jam ini akan berbunyi

Dan jam terakhir merupakan jam paling nakal kerana ianya akan lari dari tempatnya bersembunyi supaya anda terpaksa bangun untuk mencarinya.

OH! COOL : PILLOW THE GREAT

 bantal macam darah..kalau tengok pada jauh macam kepala baru lepas kene tetak bantal ready tisu.. maklumle..kalau orang bujang ke..laki bini baru lepas gaduh ke..ada bantal nie leh lap terus hinguss


 bantal nie kene beli banyak2..baru boleh macam batu pantai..cool ADMIN agak  pernah preview bantal nie.. bantal laki gersang nak pah awek..hehe bantal nie memang ada..sambungkan atas lappy..leh tidur..suam2 gitu..selesa nak tido


 
 untuk yang selaklu lambat bangun.. takyah susah2 cari jam.. masa akan ada atas bantal je..


 ini bantal..bukan buku..ianya dibuat seperti buku supaya nada kelihatan sangat rajin blaja


yang ini pulak bukan kepala kuda sebenar.. ini bantal... tujuan.. mungkon tiru cerita godfather..jangan kata korang tak tengok citer nie!!!!

ada pilihan?leh la kongsi2..hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...