Tuesday, August 16, 2011

DULU DAN SEKARANG LAIN DAH^^..HAHA















 Agak2  korang berubah x?..^^



KARENAH KETIKA BANJIR^^...

Walaupun kita mengatakan banjir ini merupakan satu dugaan,namun ade juga mereka yg menganggapnya sebagai satu kelebihan.Cer tengok gmbr2 nih...













 

JOM MAIN NGAN ULAT GONGGOK^^

Sesungguhnye allah tidak akan mencipta sesuatu itu tanpa tujuan..nah kalu gitu jgn la kita bunuh ye kalau terjumpa ulat gonggok sebesar nih^^..orng luar negara pun sayang^^










  

JOM LAYAN BUDAK POMPUAN KECIL NIH^^..DENGAR APA YG DIA BACA^^..

video


HAHA..ade sesape yg nak challenges die?...^^

USUL SELIDIK LAH DAHULU SBLM MEMBUAT KEPUTUSAN (KARTUN VERSION)^^


OH ~ ISU PANAS : Obe menyamakan Jesus dengan Nabi Isa a.s( menjawab komen Obe)..(DARI BLOG SAH DAN TAK SAH)

       DIINGATKAN SEKALI LAGI BAHAWA SEMUA KANDUNGAN ARTIKEL YG INI ADALAH  DARI BLOG LAIN,KOme INGIN SHARE UNTUK MENERIMA PENDAPAT SEMUA,SYUKRAN.










'Dalam sebuah filem debat, ada satu falsafah yang digunakan.. Bila berdebat bukan untuk membuktikan kita betul..tapi buktikan bahawa pihak lawan lagi banyak salah dari kita. Kerana penonton tidak mahu dengar kebaikan..tapi yang mana lebih buruk.

Hari ini adalah edisi Khas Obefiend, Sebab agak ramai orang mesej Khalis mengenai Obe ni. Khalis baru berblog k? dan sebagai blogger baru, bila Khalis tinggalkan links di blog obe, dapat trafik yang cun memang la jadi gila baban sekejap. Siapa tak suka trafik ye tak? Itu salah, ok.. tapi bagi fan Obe, better pergi blog / website lain wat kacau komen entah ape-ape, tarik perhatian orang klik nama dia(yang mana Khalis kenal Obe dengan cara ini). Khalis salah, dan Khalis tak buat hanya di blog Obe k? Khalis wat kat semua blog, malah blog ada 4 orang followerpun Khalisbuat jugak. wahaha..

Tapi bila obe tanya Khalis'











            
''Jawapan Khalis,, tak sama sekali..(Start dari sekarang Khalis gunakan kata ganti diri 'aku')
Obe! ko tulis guna pala lutut ke apa? KO mengakui kewujudan Jesus ke? Ko agama apa Obe? apa nilai yang ko nak terap kan? Nabi Isa = Jesus??

Nabi Isa a.s ialah nabi dan rasul bagi umat islam.. Ini hakikat yang umat islam wajib hafal dan percayai.. Hanya orang kristian mengangkat Jesus sebagai tuhan. Sebagai orang islam kita tak patut mengakui kewujudan Jesus. Jesus bukan versi terjemah bahasa arab ke bahasa inggeris la ngok.. Jesus versi kristian.. ko ni fahaman apa sebenarnya??!! pengikut kopun angguk je kan?

Kemudian ko cakap camni''









''Freedom of speach?? fahaman ko camne ek? kire ko sama la dengan mamat pelukis karikatur Nabi Muhammad s.a.w? kebebasan bersuara.. camtu?? tapi kenapa aku nak tanya ko,, dalam blog ko ko boleh mempertikaikan agama islam sahaja.. Aku tak nampak ko kaji agama lain.. Agama bodoh Madonna ke? kenapa ko bagi peluang bagi orang bukan islam salah faham mengenai islam? ko sedar tak ko pernah samakan wanita bertudung sama dengan pasangan gay? ko menyokong kebebasan beragama.. Obe? agama islam bukan untuk kita troll dan kaji di google. Sebab tu ko boleh setuju dengan valentine kan? sebab ko google ye tak? ko sebagai pemilik blog harus dan wajib bertanggungjawab. Bila ko biarkan orang menulis sesuka hati dan tanpa teguran..bermakna ko sokong..

Last sekali dalam komen ko yang pertama ko cakap''









''Hei!! bila kita melihat keindahan dan kebesaran Allah, sebutlah dengan Subhanallah.. Maha suci Allah.. ko mempertikaikan ke? biar betul!! ko samakan ucapan ini dengan ucapan orang kristian? aku dah agak panas hati dengan ko. Ko betul betul manusia yang percayakan kuasa akal lebih dari kuasa Allah nampaknya..

Ini, jawapan Khalis bagi komen Obe yang pertama.. setakat ini.. Khalis meragui diri Khalis kenapa pernah minat dengan cara dia berfikir. Semakin Khalis baca balik kata kata dia , semakin BODOH OBE NI!! memang jujurnya semakin lama macam sesat sungguh. Mengaku diri kafir untuk melepaskan diri dari menjawab persoalan?/!! biar betul? kemudian boleh pulak main-main nak mengucap semula..''
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...