Sunday, September 18, 2011

OH! MAKING : DI SEBALIK TABIR

Mesti rasa kagum kan tengok kalau babak perlawanan football amerika penuh dengan penonton walaupun ianya sebuah cerita..betul tak?

Tidak dinafikan penggunaan teknologi seperti dalam filem Lord Of The Rings, pelakon dalam 1000 tapi boleh kelihatan macam 1000000.. tapi ianya memerlukan kos yang besar.

Namun begitu, dalam sesetengah babak dalam sesebuah cerita, ada pelakon tambahan yang cukup istimewa.. Ianya cukup mudah murah untuk diuruskan.Marila kita berkenalan dengan pelakon-pelakon ini.
OH! SERIUS : SAYU MELIHAT RUMAH DIROBOH SECARA PAKSA (CHINA)

FIGHT!

China membangun dengan pesat dan keperluan permodenan membuatkan rakyat marhaen terseksa. Di China tanah yang diduduki penduduk boleh diambil pihak berkuasa dengan sesedap perot dan wang pampasan yang diberikan in most cases macam haram sedikit. Di Provinsi Hebei sebuah keluarga enggan berpindah dari rumah yang akan dimusnahkan pihak pemaju. Menurut mereka pampasan yang diberikan terlalu sedikit sehingga mereka tak mampu membeli rumah baru di bandar yang mereka sudah duduki sejak kecil. Jika berpindah dan mengambil pampasan tetap jadi homeless maka mereka pun menentang pihak berkuasa yang cuba menghalau mereka keluar. Ketua keluarga yang malang ini Shen Qizh (80) dikatakan dipukul pihak polis ketika mereka menghalaunya dari atas bumbung. Sadis. Perkataan yang tertera ditepi dinding rumah berbunyi

"live with the home, or die without it"
Laporan asal ChinaSmack

OH! SHOCK : Peswat Terhempas Ketika Perlumbaan Udara : 3 Mati 50 Cedera (10 Gambar)


3 orang terbunuh manakala 50 lagi tercedera selepas sebuah pesawat P-51 Mustang yang menyertai pertanding National Championship Air Races terhempas di Reno, Nevada. Juruterbang pesawat Jimmy Leeward (74) adalah antara yang tekorban. 15 dari 50 yang tercedera dilaporkan dalam keadaan kritikal. Selepas kemalangan saksi berkata mayat serta cebisan tubuh manusia bertaburan. Pesawat mejunam sebelum terhempas kekawasan tontonan VIP. Buat masa ini punca kemalangan belum diketahui.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...